HISTÒRIA DE LA CUINA MALLORQUINA

A Mallorca hi ha un nombre molt gran de receptes típiques pageses ja que abans de ser una destinació turística va ser una gran illa pagesa.

No va ser fins els anys 1960 que a Mallorca varen començar a venir turistes, doncs tots els anys anteriors la gent de Mallorca vivía dels menjars que hi havia ja que no hi havia exportació ni importació de cap tipus. 

Quan varen començar a arribar els turistes, la gent se va animar i varen obrir negocis i gràcies a això varen apareixer restaurants on només es serveix menjar típic mallorquí un exemple es l'alqueria.

Però be, els menjars mallorquins estan quasi tots basats en la carn, el peix, i segons quins tipus d'aus. Els menjars eren bàsics ja que esteien pensats per sobreviure, de cada pic però han anat venguent més turistes i han començat a arribar més aliments cada pic gràcies als transports que hi ha avui en dia.

En la meva opinió això del turisme ha estat bó i dolent, respecte a la cuina, ens ha vengut realment bé, perquè el món avui en dia es global i el menjar xinés per exemple, el podem menjar cada dia que volguem ja que hi ha restaurants especialitzats en menjar xinés. Però trob que tambè per culpa del turisme una illa tan bonica com Mallorca acabarà devastada només per voler lucrar-se de Mallorca.


No hay comentarios:

Publicar un comentario