Ingredients per a 4 persones:
300 g de macarrons, 50 de xoriço , 200 g de carn picada de vedella , 700 ml de salsa de tomàquet fregit casolà (1 kg de tomàquets madurs ) , formatge parmesà ratllat.
Preparació:
Per fer el tomàquet fregit, posem 1 kg de tomàquet trossejat en una cassola amb 4 cullerades d'oli d'oliva i el fregim a foc lent durant 60 minuts. Provam per veure el punt i afegim 1/2 cullerada de sal i 1 cullerada de sucre, deixant que es freda altres deu minuts. Passem el tomàquet fregit per un passapuré i el reservem.
Fregim la carn picada i quan canviï de color hi afegim 4 o 5 cullerades de la nostra salsa de tomàtiga barregem bé, deixant que es cuini junt durant cinc minuts més.
Covem els macarrons en aigua abundant amb una mica de sal i els escorrem bé. Els disposem en una font apta per al forn i afegim a la font altres 3 cullerades soperes de salsa de tomatiga repartint bé amb la cullera perquè tots els macarrons quedin ben sucosos.
Afegim la carn picada distribuint-la per tota la "macarronada" i cobrim amb dues cullerades de tomàtiga fregida ben repartides per sobre i amb abundant formatge ratllat. Finalment tallem unes rodanxes del nostre xoriço preferit, les partim per la meitat i les punxem entre els macarrons deixant que treguin el cap per sobre. Posem al forn a 200 º durant 10 minuts i gratinem 2 minuts més.
Covem els macarrons en aigua abundant amb una mica de sal i els escorrem bé. Els disposem en una font apta per al forn i afegim a la font altres 3 cullerades soperes de salsa de tomatiga repartint bé amb la cullera perquè tots els macarrons quedin ben sucosos.
Afegim la carn picada distribuint-la per tota la "macarronada" i cobrim amb dues cullerades de tomàtiga fregida ben repartides per sobre i amb abundant formatge ratllat. Finalment tallem unes rodanxes del nostre xoriço preferit, les partim per la meitat i les punxem entre els macarrons deixant que treguin el cap per sobre. Posem al forn a 200 º durant 10 minuts i gratinem 2 minuts més.
No hay comentarios:
Publicar un comentario