martes, 26 de abril de 2016

Albondigas suecas

Aqueix plat consta de dues parts les pilotes i la salsa.


Per a les pilotes: 750 g de carn picada de vedella o barreja amb porc, 1/2 ceba gran, 30 g de mantega , 80 ml ​​de llet, 25 g de molla de pa, 1 ou L, 1 culleradeta de sal, 1/2 culleradeta de nou moscada mòlta , 1/2 culleradeta de cardamom mòlt, 1 culleradeta de pebre negre mòlt , oli d'oliva per fregir.

Per a la salsa: 90 g de mantega , 40 g de farina , 500 ml de brou de carn , 100 ml de nata lleugera per cuinar. 

Preparació:

    En una paella posem la mantega a fondre i ofeguem la ceba molt picadeta durant uns minuts a foc mitjà fins que es torni transparent i una mica daurada. La reservem i la deixem refredar. En un bol tirem la molla de pa amb la llet i la deixem reposar uns minuts perquè s'estovi, un cop tova li fiquem una batedora per triturar-la. 

En un bol gran posem la carn picada , la sal , el cardamom mòlt si era en llavors , el pebre negre i la nou moscada. Posteriorment afegim l'ou batut , la llet amb el pa i finalment la ceba caramel·litzada i remenem per integrar bé els ingredients. 


Anem agafant porcions iguals de carn amb una cullera o una racionador de gelats petit i preparant les nostres pilotes per a una safata. Anar fregint en oli d'oliva o mantega per tandes i reservant per afegir-les després a la salsa. 


Per a la salsa. Hem de preparar una paella de fons gruixut, desfem la mantega, afegim la farina de cop i ho courem durant uns minuts fins que es torni color cafè amb llet. En aquest moment afegim el brou de carn, remenant constantment perquè no se'ns formin "grumos" , i deixem coure durant cinc minuts. Afegim la nata i coem a la salsa les nostres pilotes durant quinze minuts. Si la salsa ens queda molt espessa podem anar afegint petites porcions de brou de carn o aigua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario